ÖSSZES HÍRÜNK

Nyílt napot tartottak a Gepárdok

Múlt vasárnap megtartottuk tavaszi Nyílt Jeges Napunkat, amelyen női játékosaink, edzőink és szorgos infopultosaink segítettek a jégkorong iránt érdeklődő gyermekeknek megismerni sportágunk csínját-bínját.

10 órakor, a program kezdetekor bizakodva vártuk a jövő nagy tehetségeit, de eleinte csak szépen lassan, kicsit bizonytalanul szivárgott a jégre a kíváncsi aprónép. Ám ahogy 11-et ütött az óra, már mind a három harmadban bőven akadt dolga a Gepárd JE személyzetének, és az infopultot is egyre több szülő kereste fel, hogy érdeklődjön az egyesületünk által kínált sportolási lehetőségekről. A jégen tartózkodó edzők és játékosok nem győzték kapkodni a fejüket, hiszen az imént még lépkedő gyerekek a következő pillanatban már száguldoztak, az eleinte seprűként tartott ütők pedig pár perc múlva csak úgy szórták a gólokat a kihelyezett kiskapukra!

Voltak ügyességi feladatok, versenyek, gyorstalpaló oktatások, de hát mi más is lehetett volna a rendezvény sava-borsa, mint maga a játék, a jégkorong-meccs? A pálya egyik pontján a legkisebbek küzdhettek meg DEBL-győztes lányainkkal, másutt pedig a 7 és 8 évesek kerültek szembe hol egymással, hol az egyik edzőnkkel, aki ellen nem voltak restek szövetkezni a győzelemre törő kisiskolások. A túlsó harmadban már haladóbb szinten, 3 a 3 ellen (bár ez nem mindig volt egyértelmű) zajlott a mérkőzés.

Délre, a nyílt nap végére már akkora volt a játékkedv mindenkiben, hogy csak nagy szomorkodások közepette hagyták el a jeget a feltüzelt kis hokisok és a lelkes stábtagok. Volt, aki másfél órát megállás nélkül a pályán töltött, majd a további jeges programok felől érdeklődött – célt ért tehát a program!

Reméljük, hamarosan újra találkozunk az Ovihokin, a Kori- vagy a Hokisulin, és később a csapatedzéseken is! Jó kis nap volt!

Ha nem tudtatok eljutni az eseményre, de szeretnétek jégkorongozni, feltétlenül írjatok nekünk az info.gepardok@gmail.com e-mail címre!

DEBL-bajnok az Óbuda Hockey Academy!

Amikor egyesületünk eldöntötte, hogy elindítja női csapatát a DEBL bajnokságban, még nem reméltük, hogy döntőt fogunk játszani. Célunk az volt, hogy bekerüljünk a négycsapatos rájátszásba, és ott a lehető legjobb helyen végezzünk.

Óriási munkát végeztek a lányok egész évben. Rendkívül nagy szerepük van az elért eredményekben idősebb játékosainknak, Kiss Andreának, Pintér Hannának, Poltzer Renátának és Pavuk Petrának, akik rutinjukkal, tudásukkal és kiváló hozzáállásukkal nem csak a gólok tekintetében, de ennél sokkal értékesebb módon, a többiek folyamatos mentorálásával is hozzá járultak a sikerhez. Csapatunk főleg fiatal játékosokból áll, akik 12-15 évesek. Természetesen az ő szerepüket is csak magasztalni tudjuk az elért eredmény vonatkozásában mert az év folyamán szorgalmuk érezhető fejlődésben jelentkezett, biztonságos hátteret biztosítva góllövőinknek a mérkőzések folyamán.

Nem volt egyszerű az út. A döntő előtt egy nappal még volt játékosunk, aki 38 fokos lázzal betegeskedett. Volt, aki eltörte az ujját, és ezért az utolsó pillanatban egy hátvéddel kevesebben maradtunk, és volt akinek egy “hányós vírust” kellett leküzdenie két nap alatt. Szerencsére ezeken a nehézségeken is sikerült átlendülnünk, és a csapat egységben, egymást segítve és buzdítva vágott bele a küzdelembe Kitzbühelben.

Visszhangzik Ausztria:

Rögtön az első mérkőzésen meglátszott, hogy mekkora akarat, fegyelem és harmónia uralkodik a padon. Míg a szezonban a MAC Marylin csapatát 4:1 és 5:2 arányban vertük, az elődöntőben 12:0-ás kiütéses győzelmet aratott a csapat.

Ez a győzelem, ha lehet, még jobban összekovácsolta a gárdát, az idősebb játékosok gyakran személyre szólóan is segítettek a fiataloknak a döntőre hangolódni.

A döntőre mindkét csapat harciasan jött ki, és mindent beleadott, amit csak tudott. Mindkét csapatnak volt számos helyzete, de a kapusok aznap lehúzták a rolót, és semmit nem voltak hajlandók beengedni. Poltzer Renáta a döntő torna mindkét meccsén shutout-ot ért el (egyetlen gólt sem kapott). Óriásit játszott a védelem, nagyon kihajtotta magát minden támadó. Igazi döntő volt, ahol mindenki teljes erőbedobással küzdött.

Végig biztatták egymást a lányok, és egy pillanatra sem veszítették el a hitüket, hogy megnyerhetik a mérkőzést.

Az eredmény 3 rendkívül munkás és izgalmas harmad után még mindig 0:0 volt.

3:3 elleni játék következett 5 perc hosszabbításban, amelyben ugyanott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták. Volt több helyzete a KMH-nak és a Gepárdnak is.

Végül Pintér Hanna góljával megnyerte a Gepárd csapata az egyesület első, és Magyarország második DEBL-bajnoki címét. Egy életre szóló élmény volt minden résztvevőnek, amiért egész évben keményen dolgoztak.

Gratulálunk mindenkinek!

Nyertünk:

Az ausztriai túráról készült fotógalériákat ide, ide és ide kattintva tekinthetik meg.

Játékosok:
Kotsis Liza
Balázs Noémi
Wende Rebeka
Marsl Alexandra
Pintér Hanna
Kiss Andrea
Józsa Orsolya
Lendvai Kata
Lampert Fanni
Papacsek Réka
Tabi Eleonóra
Pavuk Petra
Péter Csilla
Márkus Tünde
Farsang Noémi
Csontos Katalin
Decsi Veronika
Nagy Renáta Kitti
Tóth Korina Nikoletta
Rezi Emma
Müller Adrienn
Ivády Nina
Pálkövi Csenge Beáta

Kapus:
Poltzer Renáta

Edzők:
Dörök Rudolf
Doór András

Csapatvezető:
Tabi Gábor

Nyílt napot tartanak a Gepárdok!

Március 11-én, vasárnap 10 és 12 óra között Nyílt Jeges Napot tart a Gepárd Jégkorong Egyesület az Óbudai Gepárd Jégcsarnokban (1037 Bp., Kubik u. 6.), amelyre szeretettel várjuk a jégkorong és a korcsolyázás iránt érdeklődő 4-9 éves gyermekeket és szüleiket.

A délelőtt során szakképzett edzőink és idősebb játékosaink segítenek megtenni az első lépéseket a jégen, az alap korcsolyatudással rendelkező kicsiknek pedig játékos feladatokkal, sorversenyekkel, vetélkedőkkel készülünk. A szülők a pálya melletti lelátón tudják figyelemmel kísérni a foglalkozásokat, valamint az aulában felállított infopultnál érdeklődhetnek az egyesületünk által kínált sportolási lehetőségekről.

 

A jeges programok ideje alatt folyamatosan nyitva lesz korcsolyakölcsönzőnk..

A Jeges Nap folytatásaként a résztvevő gyermekeknek és kísérőiknek lehetőségük lesz megtekinteni U12 A (10-12 évesekből álló) csapatunk mérkőzését.

A nap folyamán az infopultnál regisztráltak közül 10 db márciusi közönségkorcsolya bérletet sorsolunk ki.

Fődíj, egy pár hokis kesztyű és egy hokibot!

Találkozzunk tehát március 11-én, 10 órakor!

 

További információk:
+3630 942 2967
info.gepardhoki@gmail.com

A Gepárd JE stábja

Sportorvosi vizsgálatok

Az augusztusi sportorvosi vizsgálatok ideje (edzőtábor):

U18-16           2017. 08.08. kedd                    9:00-12:00

U14                 2017. 08.09. szerda                  9:00-12:00

U12                 2017. 08.22. kedd                     10:00-12:30

U8-10             2017. 08.24. csütörtök           14:00-18:00

 

Hajrá Gepárd!

És hogy a legkisebbeinkről is tudósítsunk: mini “B” és szupermini “C” csapatunk is tornán vett részt a hétvégén, a mosoly az arcokon elárul mindent a hangulatról! Hajrá Gepárd!

KSI mini torna 054 szminic1

Gepárd karácsony képei

Sok-sok nevetéssel, gólörömmel, és természetesen egy kis sütivel zártuk a 2014-es Gepárd karácsonyi bulit, ahol először rendeztük meg az első Gepárd Bejgli Kupát. Gyerekek mérték össze tudásukat saját szülei ellen egy kemény, de sportszerű mérkőzés keretein belül. A végeredményen még mindig folyik a vita, de a lényeg, hogy a békés kézfogás nem maradt el a végén 🙂

Átadták Óbudán a Gepárd Jégcsarnokot!

Átadták a Gepárd Jégcsarnokot!

Tegnap, 2014 szeptember 26-án 16:00 órakor ünnepélyesen átadták a Gepárd Jégcsarnokot!

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, a szabványméretű, egész évben használható jégkorongpálya a nyolcadik ilyen fedett létesítmény Budapesten. Hozzátette, a jégkorong mellett délelőttönként iskolai korcsolyaoktatás, délutánonként pedig műkorcsolyázás is lesz a létesítményben.

Az Óbudai Gepárd Jégkorong Egyesület 400 millió forintból megvalósult acélszerkezetű fedett csarnoka csak az első üteme volt a beruházásnak: a második és a harmadik ütemben – további 300 millióból – a csarnok mellé egy 30×15 méteres bemelegítő pálya, valamint egy öltözőkből, konditeremből és tanulószobából álló, 1200 négyzetméteres kiszolgáló létesítmény épül. Ezek a tervek szerint jövő szeptemberre készülnek el.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Bús Balázs, a III. kerület polgármestere is.

 

Gepárd jégkorong az Óbudai Sportágbörzén!

Szeptember 13 szombaton sok-sok gyermekkel és érdeklődővel lezajlott az Óbudai Sportágbörze

A börzének otthont adó Óbudai Szabadidőparkban két helyszínen is jelen volt a Gepárd JE. Amíg bent a saját standunkon ontottuk és öntöttük az információkat a Gepárdokról, addig kinti színpadon izgatottan várakoztak az érdeklődő gyermekek, hogy kapura lőhessenek abba a “borzalmasan nagy kapuba, ahova nem lehet belátni” (idézet ismeretlen nevű 4-5 éves korú kisfiútól, aki a kapusponyvától nem látta a kaput).

Természetesen az épületben lévő színpadi fellépés sem maradt el. Itt 3 kis-Gepárdos bemutatta, hogyan kell felöltözni egy vérbeli Mini (U10) korosztályos hokisnak, majd korcsolya nélkül korcsolyázva vérre menő (na jó, málnaszörp volt) küzdelmet folytattak végső kimerülésig. Fényképeket a facebook-oldalunkon találhattok!

https://www.facebook.com/gepardhoki

Mindent összevetve mozgalmas szombat volt, és sok szórólap fogyott. Köszönjük a gyerekek és szülők segítségét, és köszönet Óbudának a rendezvényért.

U8-U10 csapataink első edzőmeccse

Augusztus 19-én a “Hockey Without Borders” edzőtáborban résztvevőkel játszottak jó hangulatú barátságos mérkőzést a Gepárd U8-U10 csapatai! Pénteken, 22-én a közös kapusedzés után az U12-U14esek edzőmérkőzése következik.

Rólunk írják a jégkorong blogon

Kedves Szülők!
Kedves Érdeklődők!

Mai napon megjelent a jégkorongblogon egy cikk az Óbudai Gepárdokról, melyet itt is elolvashat a kedves közönség:

 

Kész a jégcsarnok, indul a Gepárd

   · 

A tervezett augusztus 4-i időponthoz képest ugyan egy hét csúszással, de hétfőn megkezdte a jeges szezont a Gepárd JE is. Külön öröm az egyesület és az egész magyar jégkorongsport életében, hogy mindezt a frissen elkészült Óbudai Gepárd Jégcsarnokbantehette.

A Gepárd ugyanakkor nem csak létesítményhelyzetben lépett előre, de a szakmai garnitúrát is frissítette. Az alapító Péter Róbert és Doór András, valamint a hozzájuk később csatlakozó Hegedüs Zoltán májusban egy szakmai igazgatót igazolt, Keresztury Kristóf személyében. Az évekig a MAC-nál és az utánpótlás-válogatottaknál is tevékenykedő szakember segítségével mostanra egy komoly kis edzői stábot rakott össze a Gepárd.

Az alsóbb korosztályokban továbbra is Péter Róbert, Doór András és Hegedüs Zoltán az edző, míg a felsőbb korosztályoknál Fekecs Norbert, Gergely Zsombor, Deák Csaba és Majoross Dániel. A kapusedző Várady Csaba. Keresztury Kristóf a teljes szakmai felügyeletet végzi, ezért ő az összes csapat és tréner munkáját koordinálja, a stábbal együttműködve egységes szakmai irányvonalat és edzésprogramot alakít ki. A tervek nem nőnek az égig, de fontosnak tartják, hogy már az első évben is átlátható, nyomon követhető, szakmailag modern időszak alapjait rakják le.

gepard obuda

“Jelenleg 4 korosztályunk van, az U8-tól az U14-ig, azaz szuperminitől kölyökig indítunk csapatokat a bajnokságban – tájékoztatta a Jégkorongblogot az aktuális helyzetről Keresztury Kristóf. – Nagy hangsúlyt fektetünk a toborzásra, hiszen a hosszú távú célok eléréséhez nélkülözhetetlen a komoly játékosbázis kialakítása szupermini-mini korban. Legfőbb céljaink a kicsiknél, hogy megszerettessük velük a sportot, ösztönözzük őket arra, hogy a felsőbb korosztályokba érve is szeressenek jégkorongozni és nem utolsósorban akkor is hozzánk járjanak edzésre.

Játékalapú képzési modellt alkalmazunk, mely során természetesen az igazán jó képességű hokissá váláshoz szükséges technikai képességek elsajátítására is odafigyelünk. A felsőbb korosztályokban is fontos a játék élvezetének, szeretetnének megtartása, de nagyobb hangsúly kerül az erőfejlesztése, a technikai képességek csiszolására és a játékelméleti tudás elsajátítására, a “profibb” jégkorong felé való hangolódásra.”

gepard

Keresztury hozzátette, nem csak a fizikai készségeket tartják fontosnak, hiszen már U8-tól felfelé, a korosztálynak megfelelő szinten alkalmaznak olyan módszereket, melyek a csapatszellemet, önbizalmat, büszkeséget és további, a sporthoz nélkülözhetetlen emberi készségeket fejlesztik.

“Mindezt nem csak gondoljuk és mondjuk, hanem írásos formában, fejlesztési, képzési és működési tervben dokumentáljuk, és folyamatosan frissítjük, javítjuk. Az edzők folyamatos képzéséről is gondoskodunk, úgy véljük, a tanulás és a továbbképzés alapvető fontosságú egy edző életében is.”

A fenti változások mellett a Gepárd JE megújult honlappal és Facebook-oldallal is gazdagodott, ahol az egyesület életéről részletesen és aktuálisan tájékozódhatnak a játékosok, a szülők és az érdeklődők.

Forrás: jkb.hu

http://www.jegkorongblog.hu/2014/08/15/kesz-a-jegcsarnok-indul-a-gepard/

 

Túl az első edzéseken…

Kedves Látogatók!

Minden korosztályunk átesett az első edzésén, a legkisebbek és a legnagyobbak is játékos edzéssel kezdték a szezont: szabad jégidővel, fogókkal, szólóversennyel, keresztpályás játékkal töltöttük az első órákat. Mindenkinek volt egy kis ideje visszaszokni a jégre, az edzők is megfigyelhették a játékosok képességeit.

A második jeges megmozduláson már csoportbontást alkalmaztunk, állomásokon dolgozva tanultuk a passzolás, lövés, korongkezelés alapjait, és természetesen a játék sem maradhatott ki az edzés végéről. 6 edzővel a jégen hatékonyan tudtunk minden játékossal foglalkozni, a kisebb-nagyobb egyéni hibákat kijavítani, a készségeken finomítani.

Az alábbi videóval pedig egy röpke betekintést adunk a keddi jeges edzésbe:

 

 

Elindult új Facebook oldalunk!

Kedves Szülők!
Kedves Érdeklődők!

Elindítottuk új Facebook oldalunkat, ahol mindig megtaláljátok a legfrissebb híreket, legújabb képeket, fontos tudnivalókat. Kérünk benneteket kövessétek az oldalt, hogy híreink mihamarabb eljussanak hozzátok!

A csoportot ezen a linken lehet elérni:

https://www.facebook.com/gepardhoki