DEBL-bajnok az Óbuda Hockey Academy!

Amikor egyesületünk eldöntötte, hogy elindítja női csapatát a DEBL bajnokságban, még nem reméltük, hogy döntőt fogunk játszani. Célunk az volt, hogy bekerüljünk a négycsapatos rájátszásba, és ott a lehető legjobb helyen végezzünk.

Óriási munkát végeztek a lányok egész évben. Rendkívül nagy szerepük van az elért eredményekben idősebb játékosainknak, Kiss Andreának, Pintér Hannának, Poltzer Renátának és Pavuk Petrának, akik rutinjukkal, tudásukkal és kiváló hozzáállásukkal nem csak a gólok tekintetében, de ennél sokkal értékesebb módon, a többiek folyamatos mentorálásával is hozzá járultak a sikerhez. Csapatunk főleg fiatal játékosokból áll, akik 12-15 évesek. Természetesen az ő szerepüket is csak magasztalni tudjuk az elért eredmény vonatkozásában mert az év folyamán szorgalmuk érezhető fejlődésben jelentkezett, biztonságos hátteret biztosítva góllövőinknek a mérkőzések folyamán.

Nem volt egyszerű az út. A döntő előtt egy nappal még volt játékosunk, aki 38 fokos lázzal betegeskedett. Volt, aki eltörte az ujját, és ezért az utolsó pillanatban egy hátvéddel kevesebben maradtunk, és volt akinek egy “hányós vírust” kellett leküzdenie két nap alatt. Szerencsére ezeken a nehézségeken is sikerült átlendülnünk, és a csapat egységben, egymást segítve és buzdítva vágott bele a küzdelembe Kitzbühelben.

Visszhangzik Ausztria:

Rögtön az első mérkőzésen meglátszott, hogy mekkora akarat, fegyelem és harmónia uralkodik a padon. Míg a szezonban a MAC Marylin csapatát 4:1 és 5:2 arányban vertük, az elődöntőben 12:0-ás kiütéses győzelmet aratott a csapat.

Ez a győzelem, ha lehet, még jobban összekovácsolta a gárdát, az idősebb játékosok gyakran személyre szólóan is segítettek a fiataloknak a döntőre hangolódni.

A döntőre mindkét csapat harciasan jött ki, és mindent beleadott, amit csak tudott. Mindkét csapatnak volt számos helyzete, de a kapusok aznap lehúzták a rolót, és semmit nem voltak hajlandók beengedni. Poltzer Renáta a döntő torna mindkét meccsén shutout-ot ért el (egyetlen gólt sem kapott). Óriásit játszott a védelem, nagyon kihajtotta magát minden támadó. Igazi döntő volt, ahol mindenki teljes erőbedobással küzdött.

Végig biztatták egymást a lányok, és egy pillanatra sem veszítették el a hitüket, hogy megnyerhetik a mérkőzést.

Az eredmény 3 rendkívül munkás és izgalmas harmad után még mindig 0:0 volt.

3:3 elleni játék következett 5 perc hosszabbításban, amelyben ugyanott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták. Volt több helyzete a KMH-nak és a Gepárdnak is.

Végül Pintér Hanna góljával megnyerte a Gepárd csapata az egyesület első, és Magyarország második DEBL-bajnoki címét. Egy életre szóló élmény volt minden résztvevőnek, amiért egész évben keményen dolgoztak.

Gratulálunk mindenkinek!

Nyertünk:

Az ausztriai túráról készült fotógalériákat ide, ide és ide kattintva tekinthetik meg.

Játékosok:
Kotsis Liza
Balázs Noémi
Wende Rebeka
Marsl Alexandra
Pintér Hanna
Kiss Andrea
Józsa Orsolya
Lendvai Kata
Lampert Fanni
Papacsek Réka
Tabi Eleonóra
Pavuk Petra
Péter Csilla
Márkus Tünde
Farsang Noémi
Csontos Katalin
Decsi Veronika
Nagy Renáta Kitti
Tóth Korina Nikoletta
Rezi Emma
Müller Adrienn
Ivády Nina
Pálkövi Csenge Beáta

Kapus:
Poltzer Renáta

Edzők:
Dörök Rudolf
Doór András

Csapatvezető:
Tabi Gábor

2 válaszok

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] mint maga a játék, a jégkorong-meccs? A pálya egyik pontján a legkisebbek küzdhettek meg DEBL-győztes lányainkkal, másutt pedig a 7 és 8 évesek kerültek szembe hol egymással, hol az egyik edzőnkkel, aki […]

  2. […] mint maga a játék, a jégkorong-meccs? A pálya egyik pontján a legkisebbek küzdhettek meg DEBL-győztes lányainkkal, másutt pedig a 7 és 8 évesek kerültek szembe hol egymással, hol az egyik edzőnkkel, aki […]

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.